08 dec 2016

Erhvervsfolk giver eleverne sparring på iværksætter-projekter

Det er nærmest magisk at se, hvad der sker i løbet af to dage, når elever og erhvervsfolk mødes. Den energi og motivation, der ligger i at eleverne oplever, at deres projekter bliver taget alvorligt af professionelle, er enorm. Erhvervsfolkenes begejstring og interesse for projekterne løfter også lærings-situationen langt ud af klasselokalet til et sted, hvor det føles virkeligt og vedkommende.

Kan iværksætteri læres? Ja, det kan det.

 

I faget innovation knokler hhx/htx elever fra Campus Bornholm på at udvikle deres egne innovative iværksætter-projekter, som skal vises og bedømmes på den Regionale Entreprenørskabsmesse 12. januar i Green Solution House. Se program og tilmeld dig her.

 

Det gode iværksætteri kræver øvelse, prøvelse og et godt netværk at sparre med. Derfor har eleverne netop gennemført en to dages camp, hvor de har fået sparring til deres iværksætter-projekter fra øens erhvervsliv. Konsulenter fra Nordea har givet eleverne sparring omkring budget og finansieringsmuligheder, Business Center Bornholm har hjulpet eleverne med at styrke deres forretningsplaner, en it-ekspert har guidet eleverne i muligheder og udfordringer omkring udvikling af apps, en professionel grafiker har givet eleverne sparring omkring den visuelle identitet og de bannere, som eleverne skal bruge på messe-standene den 12. januar. Derudover har eleverne trænet deres pitches og fået kvalificeret feedback fra et panel af erhvervsfolk.

 

Pointen med campen er at give eleverne det bedst mulige afsæt for at lære, hvad det kræver at gøre et iværksætter-projekt levedygtigt. De har arbejdet med deres projekter i en måneds tid forud for campen, således at der er et godt afsæt for sparringen.

 

- Det er nærmest magisk at se, hvad der sker i løbet af to dage, når elever og erhvervsfolk mødes. Den energi og motivation, der ligger i at eleverne oplever, at deres projekter bliver taget alvorligt af professionelle, er enorm. Erhvervsfolkenes begejstring og interesse for projekterne løfter også lærings-situationen langt ud af klasselokalet til et sted, hvor det føles virkeligt og vedkommende. Rigtig mange af idéerne har rent faktisk en berettigelse og et stort virksomheds-potentiale, og det skaber en fantastisk fælles gejst, fortæller underviser i Innovation på Campus Bornholm, Tau Rebecca Mikkelsen.

 

Og det er ikke kun eleverne, der får udbytte af samarbejdet. Også de lokale erhvervsfolk tager inspiration med sig hjem:

 

- Det er super spændende at få et indblik i de unges iværksætter-projekter. I mit daglige arbejde rådgiver jeg rigtig mange iværksættere. Men det er primært håndværkere, frisører og den slags, der alle har nogle meget håndgribelige fysiske produkter. Mange af elevernes projekter er helt anderledes, fx i form af apps. Det lærer jeg også en masse af, fortæller Randi Kofoed Jensen fra Nordea.