13 jan 2017

Fuldt hus og iværksætteri i topklasse

Iværksætteri, inspiration og tætpakkede stolerækker prægede årets Regionale Entreprenørskabsmesse den 12. januar. Programmet bød på både garvede iværksættere som Jesper Buch og kåring af de helt nye potentielle elev-iværksættere fra Campus Bornholm.

Ud af de 10 dystende elevhold fra Campus Bornholm, som deltog i konkurrencen Company Programme, var dommerpanelet ikke i tvivl om årets vindere. 1 pladsen gik til de tre htx-elever Andrea Thisen, Lauge Stenholm og Lars Kristian Lind Nielsen for iværksætter-projektet Flip A Shelf.

 

Flip A Shelf er en vendbar hylde til supermarkederne, der skal gøre det lettere at fylde nye varer på plads - med nyeste dato bagerst. En opgave der pt medfører dårlige arbejdsstillinger og en del fejlplacerede varer med deraf følgende madspild. 

 

Ud over at vinde førstepladsen blev Flip A Shelf teamet også belønnet med Nordeas pris på 2000 kr. En pris der helt uafhængigt af dommernes afgørelse blev uddelt af Nordea til det iværksætter-projekt med størst potentiale.

 

Vinderholdet går nu videre til en national konkurrence i Odense 9. februar og har desuden kvalificeret sig til at repræsentere Bornholm til DM i Company Programme i København 26. april.

 

Ud over de helt unge Campus-iværksættere bød dagen på hele 3 inspirerende oplægsholdere, der alle på forskellige vis har excelleret udi iværksætteriet. Hanne Sophie Hjorth Jensen fra Naboskab fortalte om socialt entreprenørskab, Daniel Christiansen fra Too Good To Go delte historien om en international forretning baseret på reduktion af madspil dog Jesper Buch inspirerede med sin fantastiske iværksætterrejse med JUST-EAT.

 

Det tæt pakkede program tiltrak studerende og erhvervsfolk fra hele øen. 

 

11 bornholmske erhvervsfolk stillede op som dommerpanel i dagens anledning. Fonden for Entreprenørskab Bornholm vil gerne sige et kæmpe tak for denne indsats. Det gjorde en afgørende forskel for eleverne at blive bedømt og få feedback fra personer fra det virkelige erhvervsliv.

 

Et andet kæmpe tak skal gå til Fondens mange medlemmer og sponsorer. Uden jer ville vi ikke kunne gennemføre så mange aktiviteter med så højt et kvalitetsniveau! En helt særlig tak skal gives til Green Solution House, der stilled deres fantastiske lokaler til rådighed. Til Fannikke, som havde trykt de store flotte bannere, som elevernes havde designet til deres stande. Og til Rønne Bio, Karamel Kompagniet og Kjærstrup Chokolade, der sponsorerede gaver til de tre vinderhold.

 

TAK!