18 sep 2015

10. klasse samarbejder med Wonderfestiwall

I et samarbejde med Wonderfestiwall og Fonden for Entreprenørskab har eleverne fra 10. klasse på Østerlars Friskole udviklet innovative ideer til et interaktivt hegn.

Wonderfestiwall har formuleret rammen for opgaven, som lød på at hegnet skulle interagere med publikum og kunne klare vind og vejr. Det skulle kunne genanvendes flere år i træk og måtte max koste 2000 kr. i materialer.

 

- Jeg synes, det er meget inspirerende at se elevernes idéer. Der er helt klart skabt afsæt for noget rigtig spændende, som godt kan realiseres på festivalen, siger Geira Bjørn Olsen fra Wonderfestiwall.

 

Et hold eleverne præsenterede eksempelvis en idé med et lysdesign, hvor strømmen skulle genereres af cykler (ligesom motionscykler) og derved skabe variation i lyset, fællesskab og mulighed for at battle mod hinanden.

 

Geira Bjørn Olsen stillede op som dommer for projektet sammen med regionsleder for Fonden for Entreprenørskab Tau Rebecca Mikkelsen.

 

- Det har stor effekt, at der kommer to dommere udefra. I en læringssituation giver det en seriøsitet, som betyder meget for eleverne. De oplever, at det de laver har en betydning, og at det også er godt og brugbart, når det kommer i en kontekst udenfor skolen, siger 10. klasse lærer Mette Lambæk og fortsætter:

 

- Det betyder meget, at Wonder har stillet en case til rådighed. Jeg har ligeledes haft stor glæde af samarbejdet med regionsleder Tau Rebecca Mikkelsen fra Fonden for Entreprenørskab. Tau har været sparringspartner hele vejen igennem forløbet. Fra vi fik ideen til at lave et projekt til processen omkring casen og frem til afslutningen og præsentationen af produktet.

 

Det næste skridt bliver, at eleverne får tid til at videreudvikle deres ideer og løse de praktiske og tekniske udfordringer, der er forbundet med realiseringen.

 

Wonderfestiwall støtter op om realiseringen, men det praktiske arbejde skal eleverne selv levere. Til gengæld udlover Wonderfestiwall festivalbilletter til det hold, der lever den mest gennemarbejdede og realiserbare idé inden jul.